“Dah La Tak Dapat Nak Masukkan Muka, Tangan Pun Tak Percaya Ke” – Ini Luahan Shuib Sepahtu

January 17, 2019

Pelawak Shuib Sepahtu meluahkan rasa kesal apabila ramai pihak tidak mempercayai dirinya merupakan seorang pemain piano dalam muzik video Semakin nyanyian isterinya, Siti Sarah. Menerusi entri di Instagram (IG) Shuib, menjelaskan orang ramai sukar mempercayai bahawa tangan orang bermain piano itu adalah dirinya dan bukannya pelakon Syafiq Kyle. “Tolong la percaya! Apa yang susah sangat! […]

Please follow and like us:
1
Read More

Julia Ziegler Selamat Melahirkan Bayi Perempuan

January 17, 2019

Pelakon Julia Ziegler selamat melahirkan bayi perempuan pada 14 Januari lalu. Bayi seberat 3.4 kilogram (kg) itu dilahirkan pada jam 11 malam. Julia melahirkan rasa syukur dia atas kurniaan rezeki tersebut. “Alhamdulilah, our baby girl (3.4kg) was safely delivered at 11pm on 14.1.19. “You r a blessing , a gift from heaven. “Syukur alhamdulillah,” tulisnya. Julia […]

Please follow and like us:
1
Read More

“Jangan Salahkan Dia!” – Haneesya Hanee Mohon Semua Pihak Berhenti Menyalahkan Ibunya

January 17, 2019

Bekas juara Dewi Remaja 2018/2019, Haneesya Hanee memohon agar semua pihak berhenti menyalahkan ibunya, Norhasnida Hassan berikutan penularan video kontroversi yang melibatkan dirinya. “Saya mengaku ia memang perbuatan saya. Saya minta maaf sangat-sangat. Saya pun tak tahu kenapa dan tak jangka perkara akan jadi sebegini. “Saya terima keputusan untuk tarik balik gelaran dan ia memang […]

Please follow and like us:
1
Read More

Pertama Kali Dalam Sejarah: Takhta Dewi Remaja 18/19 Ditarik Balik, Haneesya Hanee Profesional & Terima Hati Terbuka

January 17, 2019

‘Tiada Manusia Sempurna’ – Viral Video Beliau Di…., Gelaran Dewi Remaja Haneesya Ditarik Balik Haneesya Hanee, ditarik gelaran sebagai Dewi Remaja 2018/19, hari ini. Penarikan gelaran berkenaan telah pun dilakukan menerusi suatu sidang media khas yang dilakukan di Nu Ideaktiv, Shah Alam tengah hari tadi. Haneesya yang hadir mengenakan pakaian serba hitam dilihat relak, meski […]

Please follow and like us:
1
Read More

“Nak muntaahhh!” – Netizen Dedah Jari Tukang U|i Capati Kedai Mamak Berkud!s, Pelanggan Terdedah Penyak!t!

January 17, 2019

Dalam memilih tempat makan di luar, perkara paling penting yang diutamakan pelanggan ialah kebersihan satu-satu restoran tersebut. Restoran yang bersih akan menyediakan makanan yang sihat dan terpelihara daripada penyakit. Sebab tu lah kalau boleh korang jenguk-jenguk sikit dapur restoran atau mamak favourite korang tu supaya tak jadi macam perkongsian kat bawah ni. “Siapa suka lepak mamak? Tukang […]

Please follow and like us:
1
Read More

‘Hati-hati bila nak beli kereta secondhand’ – Kereta dah total lost, tapi dijual di Mudah siap claim ‘free accident’

January 17, 2019

Bagi mereka yang berminat untuk membeli kenderaan terpakai, anda dinasihatkan untuk memeriksa latar belakang kenderaan itu terlebih dahulu. Walaupun dalam iklan mengatakan kenderaan itu tidak pernah terlibat dalam kemalangan, usah terus percaya. Dalam kes terbaru, seorang wanita terkejut apabila kereta yang pernah menjadi miliknya dijual semula di laman Mudah.my dengan tuntutan bahawa kereta itu tidak […]

Please follow and like us:
1
Read More

“Lawanya, Naik Seri”- Bella Dally Kongsi Foto Bertunang, Peminat Komen Cantik Sangat

January 17, 2019

Kecantikan pelakon Bella Dally yang memilih untuk menyarungkan busana berwarna kuning di hari pertunangannya menarik perhatian peminat. Menerusi beberapa foto yang dikongsi Bella di akaun Instagram (IG) miliknya, ternyata rata-rata peminat terpegun kecantikan pelakon tersebut. Mereka juga memuji pemilihan rekaan yang tidak terlalu over dan warna yang ‘sweet’ menyerlahkan lagi kecantikan semulajadi Bella. Malah, Bella […]

Please follow and like us:
1
Read More

“Saya Takkan Kembali Berlakon” – LHDN Isytihar Iqram Dinzly Muflis

January 17, 2019

Pelakon Iqram Dinzly diisytihar muflis oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) selepas gagal membayar cukai pendapatan RM77,000. Iqram, 38, atau nama sebenarnya Muhammad Iqram Dinzly Muhammad Saipuddin mendedahkan perkara itu di Instagram semalam. Keputusan itu disampaikan peguam LHDN kepada Iqram di Mahkamah Majistret Ipoh, semalam. “Saya sampai lambat, jadi peguam LHDN hanya serahkan keputusan mahkamah. […]

Please follow and like us:
1
Read More

Ada Yang Menangis Teruk Bila Lihat Syafiq Kyle Tarik Tudung Siti Sarah… Siapa Tu?

January 17, 2019

Penyanyi Siti Sarah mendedahkan anak perempuannya, Dzahira Talita Zahra, 5, menangis selepas menonton muzik video Semakin. Muzik video arahan suami Sarah sendiri, Shuib Sepahtu dan dibantu oleh CK Faizal itu menampilkan Sarah dan Syafiq Kyle sebagai bintang jemputan. “Talita mungkin terkejut melihat babak-babak yang ditampilkan dalam muzik video ini, termasuklah babak Syafiq menarik tudung saya. […]

Please follow and like us:
1
Read More

“Bertudung Bila Ada Majlis Agama Je” – #10yearchallenge Paling Win! Abby Abadi Bermuhꬰsabah Dosꬰ Pahalꬰ

January 17, 2019

#10yearschallenge menyaksikan pelbagai wajah throwback selebriti di laman sosial sejak semalam. Tidak terlepas, pelakon Abby Abadi yang turut berkongsi gambarnya sekitar tahun 2009. Bagaimanapun, menariknya tentang cabaran yang disahut Abby itu, pelakon drama bersiri Gerak Khas itu turut berpesan pada dirinya sendiri yang pernah terleka suatu ketika dahulu. “Gambar first masa awal-awal jadi ibu tunggul, […]

Please follow and like us:
1
Read More
error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!