Masyarakat

Ebby Yus Enggan Susahkan Keluarga [METROTV]

January 25, 2019

“KALAU 20 tahun dulu saya berkahwin, sekurang-kurangnya sekarang ada yang jaga dan uruskan makan serta pakai saya terutama apabila sakit. “Namun, saya anggap ini adalah takdir dan ketentuan Allah SWT. Apa pun, saya tetap bersyukur kerana masih ada adik-beradik yang sentiasa bantu dan berikan sokongan moral.” Itu luahan pelakon dan pelawak Ebby Yus mengenai keadaan […]

Read More

‘Asam Pedas Patin Tak Berusik Dalam Periuk’

January 25, 2019

IPOH: Gerak hati seorang bapa berpatah balik ke kawasan bekas lombong di Kawasan Perindustrian Kanthan Baru 1, Kanthan Baru, dekat sini, semalam membawa kepada penemuan anak lelakinya yang dipercayai dibunuh ketika memancing. Mayat Muhammad Azizul Roslan, 24, ditemui polis empat meter dari tebing lombong itu pada jam 12.20 tengah hari selepas bapanya, Roslan Salim, 64, […]

Read More

“Gula, Minyak, Potong Semua Last-Last Susu Drop, Hampa Nak Sangat Aku Kuruskan” – Almy Nadia Hilang Sabar

January 24, 2019

Kapsyen pelakon Almy Nadia yang kini sedang meneruskan misi menurunkan berat badannya menarik perhatian peminat. Menerusi Instagramnya, Almy memuat naik foto makanan berpantang dengan kapsyen sinis seolah-hilang hilang sabar dengan komen-komen negatif yang dilemparkan kepadanya. “Day 39 pantang… Yes you can do it Almy Nadia… Brown rice + carrot + ayam rebus, no salt, no […]

Read More

Kereta Siapa Ditinggalkan Tengah-Tengah Jalan Ni?

January 24, 2019

ANGGOTA tentera parah selepas motosikal ditunggangi merempuh belakang kereta yang ditinggalkan di tengah jalan di Felda Bukit Damar, Jalan Pekan Felda Lakum, di Temerloh, semalam. Dalam kejadian jam 7 pagi itu, Koperal Ismi Wan Shah Ismail, 31, dikatakan dalam perjalanan ke tempat kerja di Mempaga dari rumahnya di Lanchang sebelum merempuh Honda Stream yang ditinggalkan […]

Read More

‘Tolong Henti Sebar Gambar & Video Moey’

January 23, 2019

“SAYA mohon kepada semua pengguna laman sosial supaya menghentikan penyebaran gambar berserta video dan memadamkan perkara tidak baik mengenai mendiang dengan serta merta bagi menghormati perasaan kami sekeluarga,” kata keluarga Moey Yun Peng, 20 mangsa kemalangan maut selepas kenderaannya terhumban ke laut dari Jambatan Pulau Pinang, Ahad lalu. Abang mangsa yang mahu dikenali sebagai Dennis […]

Read More

“Nak muntaahhh!” – Netizen Dedah Jari Tukang U|i Capati Kedai Mamak Berkud!s, Pelanggan Terdedah Penyak!t!

January 17, 2019

Dalam memilih tempat makan di luar, perkara paling penting yang diutamakan pelanggan ialah kebersihan satu-satu restoran tersebut. Restoran yang bersih akan menyediakan makanan yang sihat dan terpelihara daripada penyakit. Sebab tu lah kalau boleh korang jenguk-jenguk sikit dapur restoran atau mamak favourite korang tu supaya tak jadi macam perkongsian kat bawah ni. “Siapa suka lepak mamak? Tukang […]

Read More

‘Hati-hati bila nak beli kereta secondhand’ – Kereta dah total lost, tapi dijual di Mudah siap claim ‘free accident’

January 17, 2019

Bagi mereka yang berminat untuk membeli kenderaan terpakai, anda dinasihatkan untuk memeriksa latar belakang kenderaan itu terlebih dahulu. Walaupun dalam iklan mengatakan kenderaan itu tidak pernah terlibat dalam kemalangan, usah terus percaya. Dalam kes terbaru, seorang wanita terkejut apabila kereta yang pernah menjadi miliknya dijual semula di laman Mudah.my dengan tuntutan bahawa kereta itu tidak […]

Read More

“Nak Air..Nak Air..”- Viral Gelagat Kucing ‘Boleh Bercakap’ Tarik Perhatian Netizen!

January 17, 2019

Siapa sahajalah yang tidak tertarik dengan kucing? Lagi-lagi jika kucing itu gebu dan manja. Ada pencinta kucing sanggup buat apa saja tau demi haiwan kesayangan mereka ini. Baru-baru ini satu video viral menunjukkan seekor kucing ‘bercakap’. Biar benar kucing boleh bercakap? Menerusi sebuah rakaman yang dikongsi oleh Muhammad Ridzwan di Facebook, kucing peliharaannya bercakap seolah […]

Read More

“Dah macam orang ɱάƅuk këtuɱ. Ini bukan tribute” – Fans Mënyάɱpah Dengar Masdo Cover Lagu Tok Ti

January 15, 2019

Jumaat lepas merupakan hari bermakna buat penyanyi nombor satu negara, hari kelahiran Datuk Seri Siti Nurhaliza atau lebih mesra dengan gelaran Tok Ti yang ke 40 tahun. Ucapan daripada rakyat Malaysia, peminat, rakan artis, malah orang-orang ternama tak putus-putus di media sosial beberapa hari lalu. Ada juga penyanyi membuat ‘cover’ lagu-lagu Tok Ti seperti Khai […]

Read More

[VIDEO Full] “Tah Berapa Kali Repeat Tengok!” Netizen Terhibur Lihat Hairul Azreen, ABAM & Achey Menari Lagu Temberang!

January 14, 2019

Pelakon popular, Hairul Azreen berkongsi video yang dirakam ketika dia menari lagu Temberang di pentas Maharaja Lawak Mega 2018 (MLM 2018) Jumaat lalu. Hairul yang menari bersama ahli kumpulan Bocey itu telah mencuit hati ramai netizen di perkongsian yang dibuat menerusi entri di Instagramnya (IG) semalam. “Video viral, Ayda Jebat feat Hairul Azreen & Bocey. […]

Read More
error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!