Masyarakat

“Ramai je yang cium dan gomol A R W A H anak saya” – Bayi Ini M E N I N G G A L Dunia Raya Kedua Tahun Lepas Kena Jangkitan Kuman!

May 29, 2019

Dikurniakan cahaya mata merupakan satu anugerah yang terindah bagi pasangan suami isteri, sudah semestinya kehadirannya di dunia ini menyerikan suasana syawal bila berkumpul dengan orang ramai. Tapi kena ingat bayi yang baru lahir ni agak fragile, sangat sensitif untuk didedahkan kepada umum. Jadi, kepada orang umum kalau nampak pasangan tu baru melahirkan bayi, janganlah judge sangat kalau orang tu […]

Read More

‘Dia baru bersalin czer, nak balik naik Grab takde duit & suami pula naik motor je’

May 29, 2019

Netizen sebak membaca kisah ibu ini yang baru saja bersalin bayi perempuan, tetapi mengalami masalah kewangan dan tidak mampu menyediakan keperluan anaknya itu. Difahamkan, bayinya menghidap penyakit kuning dan terpaksa ditahan di hospital untuk pemantauan doktor sehingga pulih sepenuhnya. SEDIHNYA dengar kisah akak Aisyah sebelah katil ni. Baru bersalin secara czer. Suami dia datang naik […]

Read More

Hanya Kerana Dapat 1E Je, Semua Sekolah Tolak Anak Saya. Jangan Kata Nak Mohon, Borang Pun Tak Boleh Pegang!

March 15, 2019

12hb Mac 2019 adalah hari terakhir Abang Faris bersekolah disini. Hari terakhir sarung uniform sekolah dan hari terakhir juga ibu meredah jalanraya dalam takut takut merempit hantar Abang Faris menuntut ilmu. Berhenti sekolah. Ya Abang Faris berhenti sekolah. Sebaik keputusan peperiksaan UPSR diperolehi, kami suami isteri menaiki motosikal ke sebuah sekolah agama di Tampin. Dalam […]

Read More

Cikgu Hayati Terus Berceloteh Ajar ‘Add Math’ di YouTube!

March 14, 2019

PENGORBANAN dan keikhlasan seorang guru dalam mendidik anak murid sentiasa dikenang walau hakikatnya ada dalam kalangan pendidik yang terpaksa menanggung kesakitan ketika melaksanakan amanah kerjaya mereka. Realitinya matlamat setiap guru adalah untuk berusaha bagi menjamin kejayaan pelajar. Demikian pengorbanan Hayati Aini Ahmad yang mendidik tanpa mengira penat walau disahkan menghidap kanser payudara tahap empat sejak dua […]

Read More

[VIDEO] Mėƞάgϊh & MėƞgėԀάr DάԀάһ, Vokalis Lagu Aishiteru Berdepάƞ Hưĸưmάƞ Mάϯϊ!

March 9, 2019

Vokalis kumpulan Zivilia yang popular menerusi lagu Aishiteru, Zulkifli ditahan oleh Jabatan Siasatan Narkotik Polis Daerah Metro Jaya kerana didapati menagih dan mengedar dadah. Berita penangkapan itu disahkan sendiri oleh Ketua Jabatan Siasatan Narkotik Polis Daerah Metro Jaya, Kombes Suwondo Nainggolan. Menurutnya, penyanyi lagu Aishiteru itu boleh dikenakan hukuman mati atau penjara sekiranya disabit kesalahan. […]

Read More

Alami Kerugian, Malaysia Airlines (MAS) Diminta Hentikan Operasi Atau Jual Syarikat

March 8, 2019

Hayat Malaysia Airlines Berhad (MAS) sebagai syarikat penerbangan nasional mungkin tidak panjang kerana ia gagal memenuhi sasaran tiga tahun untuk menjana keuntungan, malah ia mengalami kerugian sejak diswastakan pada tahun 2014, menurut seorang penganalisis penerbangan. Katanya, adalah lebih baik bagi syarikat itu untuk menghentikan operasinya secara keseluruhan atau menjualnya kepada pihak yang berminat, atau menumpukan […]

Read More

“Lagi 6 kaunter elok sewa buat jual tudung” Lelaki Naik Hantu Lepas Tunggu 4 Jam Kat Pejabat Kerajaan, Disuruh Pulang Kerana..

February 27, 2019

Mana-mana orang pun admin rasa yang pernah berurusan dengan pegawai kerajaan mesti bengang bab menunggu dan kecepatan mereka buat kerja semasa di pejabat. Tapi tahap kesabaran orang ada limit tau. Jangan sampai meletop macam abang kat bawah ni. Menerusi satu perkongsian di Twitter, sebuah video viral mengenai seorang lelaki yang dilihat mengamuk pada pegawai kerajaan di sebuah pejabat kerajaan […]

Read More

Bimbang Anak Meragam Sepanjang Penerbangan, Wanita Ini Beri 200 Goodies ‘Comel’ Kepada Semua Penumpang

February 26, 2019

Mempunyai masa perjalanan yang panjang bersama anak kecil sudah semestinya bagus untuk mengeratkan hubungan sesama ibu dan anak namun, semuanya tidak akan menjadi indah. Perjalanan yang lama dan jauh terutama sekali berada dalam pesawat mungkin akan menjadi mimpi ngeri buat ibu bapa. Mana tidaknya, dalam suasana yang sunyi di dalam pesawat anak anda mungkin akan […]

Read More

10.16am PLUS@E1 : Trafik Sesak 5.1km Selepas Behrang ke Slim River kesan insiden lori tangki terbakar di KM 372.1 NB (Slim River-Sungkai). Semua laluan arah utara ditutup sementara. Sila keluar di Pers.Slim River (EXIT 126:SLIM RIVER).

February 23, 2019

Hari ini bertarikh 23 Februari 2019 Dikejutkan dengan kemalangan ngeri. 10.16am PLUS@E1 : Trafik sesak 5.1km slps Behrang ke Slim River kesan insiden lori tangki terbakar di KM 372.1 NB (Slim River-Sungkai). Semua laluan arah utara ditutup sementara. Sila keluar di Pers.Slim River (EXIT 126:SLIM RIVER). UPDATE kemalangan lori tangki dan treler di KM372.1 Slim […]

Read More

Lelaki Hϊɳӓ Nabϊ Dibebaskaɳ Dengan Jaminan Po|ϊs!

February 22, 2019

LELAKI yang ditahan kerana menghina Nabi Muhammad SAW menerusi Facebook, Rabu lalu, dibebaskan dengan jaminan polis hari ini. Difahamkan lelaki berusia 68 tahun itu dibebaskan sebaik tempoh reman tiga hari dikenakan terhadapnya tamat hari ini. Perkara itu disahkan Ketua Komunikasi Korporat Polis Diraja Malaysia (PDRM), Urusetia Ketua Polis Negara (KPN) Datuk Asmawati Ahmad ketika dihubungi, […]

Read More
error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!