Isu Semasa

“Nak muntaahhh!” – Netizen Dedah Jari Tukang U|i Capati Kedai Mamak Berkud!s, Pelanggan Terdedah Penyak!t!

January 17, 2019

Dalam memilih tempat makan di luar, perkara paling penting yang diutamakan pelanggan ialah kebersihan satu-satu restoran tersebut. Restoran yang bersih akan menyediakan makanan yang sihat dan terpelihara daripada penyakit. Sebab tu lah kalau boleh korang jenguk-jenguk sikit dapur restoran atau mamak favourite korang tu supaya tak jadi macam perkongsian kat bawah ni. “Siapa suka lepak mamak? Tukang […]

Read More

‘Hati-hati bila nak beli kereta secondhand’ – Kereta dah total lost, tapi dijual di Mudah siap claim ‘free accident’

January 17, 2019

Bagi mereka yang berminat untuk membeli kenderaan terpakai, anda dinasihatkan untuk memeriksa latar belakang kenderaan itu terlebih dahulu. Walaupun dalam iklan mengatakan kenderaan itu tidak pernah terlibat dalam kemalangan, usah terus percaya. Dalam kes terbaru, seorang wanita terkejut apabila kereta yang pernah menjadi miliknya dijual semula di laman Mudah.my dengan tuntutan bahawa kereta itu tidak […]

Read More

Perhimpunan Besar-Besaran Tuntut Keadilan Untuk Adib – UMMAH

January 15, 2019

KUALA LUMPUR: Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) akan mengadakan perhimpunan besar-besaran di seluruh negara jika terdapat sebarang campur tangan di dalam pengendalian siasatan berhubung kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim. Pengerusinya, Aminuddin Yahaya, berkata campur tangan itu termasuk usaha untuk melengahkan siasatan, unsur permainan politik dan sebarang cubaan untuk mengubahsuai laporan dalam proses siasatan. Katanya, […]

Read More

Susulan Mengaku Malaysia Ini Miliknya, Kini “Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir Iskandar D’zulkarnain” Disiasat Mengikut Seksyen 4 Akta Hasutan 1948

January 14, 2019

LELAKI mendakwa dirinya sebagai ‘ketua negara’, akan disiasat mengikut Seksyen 4 Akta Hasutan 1948, kata Ketua Polis Melaka, Datuk Raja Shahrom Raja Abdullah Beliau berkata, pihaknya akan menyiasat kenyataan dikeluarkan lelaki berusia 47 tahun itu yang dibuat dalam satu sidang media di Jasin, hari ini. “Tangkapan ke atasnya juga akan dilakukan sebaik keterangan di bawah […]

Read More

“Try buat pagar guna bugatti pulak lepas ni..”-Lelaki Terlajak Kaya, Buat Pagar Automatik Rumahnya Guna Motor Yamaha RXZ

January 13, 2019

Yamaha RX-Z boleh dikatakan sebagai antara motor keluaran Yamaha Motor Co Ltd paling laku keras sejak ia mula memasuki pasaran Malaysia sekitar tahun 1980-an. Walaupun ia motor kelas ekonomi namun model ini menjadi buruan peminat roda dua dari dulu hinggalah sekarang. Tapi bagi seorang lelaki yang menetap di Chonburi, Thailandiaitu Mr Than melakukan tindakan yang berbeza sehingga membuatkan ramai orang khususnya […]

Read More

Dallah Dean Kecewa Hasil Kerjanya Didakwa ‘Tiru’ Foto Jurugambar Indonesia

January 13, 2019

Minggu ini, nama jurugambar dari Malaysia Abdullah Dean atau Dallah Dean dan Nazri Sulaiman menjadi bualan warganet apabila gambar ‘Mowgli Malaysia’ yang dirakam menang di pertandingan Image of Asia 2018 bagi kategori Street/People Photographer of The Year Asian Geographic. Namun begitu, di sebalik kejayaan yang dicapai pasti ada suara yang ibarat menyangkal kemenangan mereka. Menerusi […]

Read More

“Saya dalam proses untuk mengambil alih negara ini.” – Individu dakwa pemilik sebenar Kerajaan Malaysia

January 13, 2019

MELAKA – Seorang lelaki di sini mengaku dirinya mempunyai kaitan dengan kerabat diraja serta pemilik sebenar Kerajaan Malaysia. Individu bernama Ahmad Abdul Kadir Ismail, 46 tetapi mengelarkan dirinya sebagai Sultan Sheikh Ahmad Abdul Kadir Iskandar D’zulkarnain mendakwa memiliki seluruh kekayaan di negara ini. Malah Ahmad Abdul Kadir berkata, dia turut mempunyai harta kekayaan dan wang […]

Read More

“Jangan sesekali kurꬰng ajꬰr pada pꬴrokok…pꬴrokok manusia, bukan sꬰmpah!”- Sharnaaz ‘Melꬴnting’ Kat Twitter Pasal Isu Rokok.

January 11, 2019

Negara sedikit kecoh bila Kementerian Kesihatan Malaysia akan mengeluarkan arahan larangan merokok di semua restoran dan premis makanan di negara ini berkuatkuasa 1 Januari 2019. Ada pihak yang menyambut baik seruan kerajaan itu, namun ada juga yang sehingga kini tak puas hati dengan keputusan tersebut yang disifatkan sebagai tergesa-gesa. Tak ketinggalan memberikan pandangan peribadi berkaitan isu ini ialah […]

Read More

“Berharap saya tidak pernah dilahirkan” – Nota Akhir Anak 10 Tahun Ga∩tῡ∩g Dﭐrﭐ Sebagai ‘Hadiah Gembira’ Buat Ibunya!

January 11, 2019

Biarpun umurnya yang dikatakan masih ‘mentah’, kanak-kanak juga ada hati dan perasaan. Rasanya umur 10 tahun dah cukup untuk membuat diri mereka boleh berfikir dengan waras. Bagaimanapun, di tahap umur sebegini, ada segelintir aspek yang mereka masih tak faham tentang sebarang kemungkinan atas perlakuan mereka. Amat menyayat hati apabila kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun ini ditemui mati […]

Read More

Sistem Beraja Sudah Kuno, Tidak Boleh Dipertahan – Aktivis

January 10, 2019

Meletakkan satu kelas manusia lebih tinggi daripada manusia lain hanya kerana mereka dilahirkan di kalangan golongan bangsawan adalah satu pemikiran yang memualkan – satu pemikiran yang bertentangan dengan nilai kebebasan dan martabat insani: Peguam Fadiah Nadwa Fikri Seorang peguam, Fadiah Nadwa Fikri hari ini mempertikaikan kewujudan sistem beraja di Malaysia yang pada pendapatnya sudah ketinggalan […]

Read More
error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!