“ÐάЅάr ÐάyưЅ!” -ʙé|άЅάh dan LάƞƓƓάr Awék ʙértưbϊ2 ÐénƓάn Moƫ0r!

Please follow and like us:
0

Lelaki diciptakan sifatnya untuk menghormati dan melindungi seorang wanita, kerana ia adalah fitrah bahawa wanita itu memerlukan pelindungan daripada kaum Adam.

Namun sejak akhir-akhir ini, kejadian lelaki mendera wanita sering berlaku. Begitulah yang dirakamkan oleh seorang pengguna Twitter ini, apabila dia telah memuat naik rakaman video seorang lelaki yang bertindak melanggar wanita yang dipercayai kekasihnya.

Rakaman video tersebut telah tular di laman sosial, apabila telah dikongsikan lebih 16 ribu ulang kicau (Retweet) di Twitter.

Langgar wanita itu bertubi2

Menerusi rakaman yang berdurasi 1 minit itu, telah berlaku pergaduhan antara lelaki dan wanita tersebut sehingga mengundang seorang lelaki ini yang bertindak merakamkan kejadian itu dari rumahnya yang berada di tingkat atas pangsapuri.

Namun dengan tidak diduga, lelaki itu yang menaiki motosikal telah melanggar wanita tersebut. Esakan tangisan wanita itu jelas kedengaran, apabila beberapa kali wanita itu menyebut… “Ya, Allah….”

Namun selepas ditegur, pasangan itu telah meninggalkan kawasan itu dengan menaiki motosikal. Pengguna Twitter itu juga meminta orang ramai yang mendapati ada keluarga yang mengalami kecederaan untuk segera melaporkan kepada pihak berkuasa.

Dasar lelaki dayus!

Rakaman video tersebut telah tular dan mendapat pelbagai respons daripada netizen. Namun rata-rata mereka menyifatkan tindakan lelaki itu sebagai tidak berperikemanusiaan kerana melakukan penderaan terhadap wanita.

Mereka juga meminta pihak polis untuk segera menyiasat tentang perkara ini.

Kau siapa nak pukul anak orang?

Lelaki kalau marah, jangan cepat naik tangan!

Sumber : Twitter
Kredit: OhMyMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!