Rashidi, Vanidah Akhirnya Mengaku Bercerai!

Please follow and like us:
0

TEKA-teki krisis rumah tangga pelakon Rashidi Ishak, 46, dan Vanidah Imran, 46, akhirnya terungkai apabila aktor berkenaan tampil mendedahkan mereka sudah pun bercerai pada 9 Ogos 2018.

Rashidi menerusi Instagram berkata, mereka sengaja merahsiakan perkara itu bagi melindungi dan menghormati perasaan keluarga serta ingin menjaga privasi.

Image result for rashidi vanidah

“Saya minta maaf kerana merahsiakan berita dan maklumat ini. Saya dan Vanidah secara rasmi mengakhiri rumah tangga yang dibina selama 17 tahun di hadapan hakim Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur.

“Dari lubuk hati paling dalam, saya ingin berterima kasih kepada anda semua yang selalu menyokong kami terutamanya sokongan anda kepada Vanidah, yang berjaya dalam karier dan kehidupannya,” katanya.

Pelakon filem Untuk Tiga Hari itu berkata, kegagalan pentadbiran dalam mana-mana institusi adalah disebabkan kelemahan pemimpin dan tidak cekap.

“Didorong oleh rasa tidak puas hati dalam tempoh yang lama selain rasa ditindas oleh pemimpin, perubahan adalah apa yang mereka inginkan.

“Dalam perkahwinan, keruntuhan rumah tangga adalah kesalahan imam. Mungkin benar atau sebaliknya tetapi pemimpin yang baik akan selalu bersinar sama ada dalam situasi buruk mahupun baik.

“Saya bukanlah seorang imam yang baik,” katanya.

Image result for rashidi vanidah

Pasangan itu berkahwin pada 1 Oktober 2000 dan dikurniakan dua anak iaitu Mikhail Imram dan Maryam Rashika.

Terdahulu, khabar angin mengenai perceraian pasangan itu diperkatakan sekitar Ogos tahun lalu, bagaimanapun mereka enggan mengulas lanjut.

Sumber: METRO

Vanidah – Rashidi tidak lagi bersama?

GOSIP tentang pergolakan perkahwinan pasangan pelakon Vanidah Imran dan Rashidi Ishak sudah lama bertebaran. Kalau dihitung kira, rasanya topik mereka ini jadi buah mulut ramai sejak empat tahun lalu tetapi hilang begitu sahaja. Masa itu masing-masing pernah membuat pengakuan yang mereka hidup dalam bahagia. Tak ada istilah gaduh-gaduh ni, romantis sepanjang masa tau.

Tapi sehari dua ni, topik yang sama tiba-tiba timbul semula. Ada orang memberitahu Mary Jane yang kedua-dua pelakon telefilem Neon itu sudah tidak lagi bersama, sudah bawa haluan masing-masing. Malah, sudah naik sampai ke Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pun pada 9 Ogos lalu.

Nampak seriuslah tu dan barangkali sudah tidak mampu diselamatkan lagi. Kenapa hendak dirahsiakan, Mary anggap mereka punya sebab musabab tersendiri, tak perlulah kita hendak bertanya lebih-lebih.

Sungguh pun begitu yang menariknya, Mary dapat tahu yang mereka berdua tetap berkawan baik sampai sekarang, tidak ada istilah ‘perang’. Berpisah cara baik jadi pilihan demi anak-anak tersayang. Kalau tak percaya boleh tengok kemesraan mereka di Instagram, masih berbalas kata-kata manis dan sokongan antara satu sama lain.

Kita sebagai orang luar, usahlah sesekali buat andaian sendiri tentang punca perpisahan kedua pelakon hebat ini. Wujudnya orang ketiga atau apa, itu semua spekulasi semata-mata.

Hanya Vanidah dan Rashidi saja yang tahu apa yang terjadi selama ini. Payah perit mempertahankan hubungan rumah tangga mereka, hanya mereka yang tahu.

Sumber: Utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!