Nyάwά Sudah Tiάdά, Hanya Tinggal Kereta Mάƞgsά ‘Tersάdάi’ Di Belakang Masjid

Please follow and like us:
0

Susulan insiden serang pengganas di Christchurch, kawasan perkarangan masjid Al-Noor masih dipenuhi dengan kenderaan milik para jemaah yang meninggal dunia pada Jumaat lalu.

Parking belakang masjid

Menerusi laporan Daily Mail, lebih 20 buah kenderaan terdiri daripada 52 mangsa korban yang ditembak oleh seorang warga Australia, Brenton tarrant.

Masih tersadai

Merupakan antara tragedi hitam di New Zealand, kenderaan mereka tidak dapat dituntut oleh waris atau mangsa yang terselamat kerana masih dalam keadaan trauma dan sedih.

Kerja2 mengali kubur untuk kebumi mangsa

Perdana Menteri New Zealand, Jacinda Ardern turut mengecam serangan berkenaan dan menyifatkan tindakan itu satu perbuatan yang langsung tidak boleh diterima akal.

Al-Fatihah!

Sumer: Media

‘EGGB0Y’ C0NN0LY Ditawar Ferrari Oleh Jutawan Dubai Dan Percutian Mewah 10 Hari di Turki

Hanya dengan sebiji Tel0r seorang senator dih1ina dan dicemvh oleh dunia manakala kerana dengan sebutir tel0r juga anak muda berusia 17 tahun ini disanjung di seluruh dunia.

Keberanian seorang remaja dari Australia, W1ll C0nnolly, yang mengetuk tel0r ke kep@la Sen@tor Queensl@nd, Fr@ser Ann1ng, mendapat perhatian dan bualan di seluruh dunia.

Kenyataannya selepas dibebaskan daripada tahanan polis juga dipuji, malah ada juga pengguna laman sosial yang menawarkan percutian dan kereta mewah kepadanya.

Dalam laman Twitter selepas dibebaskan, C0nnolly berkata:

“Inilah ketikanya saya berasa sangat bangga sebagai manusia. Izinkan saya memberitahu anda semua, muslim bukan pengg@nas dan ter0r1sme tidak ada agama.

Semua orang yang menganggap muslim sebagai komuniti pengg@nas memiliki otak yang kosong seperti Ann1ng.”

Dijuluki sebagai ‘EGGB0Y’ selepas bertindak demikian, C0nnolly berkata, tindakannya mengetuk kep@la Ann1ng dengan tel0r itu sebagai membantah sikap senator berkenaan yang menyalahkan umat Islam dalam tr@gedi di dua masjid di Chr1stchurch, NZ, Jumaat lalu.

Ann1ng sebelum ini meny@lahkan masyarakat muslim yang did@kwa menjadi punca kepada ser@ngan seorang pengg@nas kelahiran Australia yang menyebabkan 50 jemaah masjid terbunvh Jumaat lalu.

Dalam video yang tular di media massa, remaja lelaki itu berjalan dari arah belakang ketika Ann1ng bercakap kepada pemberita, sebelum mengetuk kep@la senator itu dengan sebiji tel0r.

Susulan itu, C0nnolly mendapat pujian kerana keberanian dan komen yang diberikan, sehingga seorang profesor dari Turki menjemputnya melawat negara itu.

“Kepada eggb0y. Saya adalah seorang profesor di Turki. Kami sangat menghargai apa yang anda lakukan. Saya akan membayar tiket (penerbangan), dan 10 hari tinggal di hotel lima bintang (di mana sahaja yang anda mahu). Jadilah tetamu kami di Turki,” tulis Profesor Caner Taslaman di akaun Twitternya.

Seorang pengguna lain, Dean Omeara pula menawarkan sebuah Ferrari jika dia datang ke Dubai.

Sumber; www.ismaweb.net & Fansub Islam via KakiTular & Musicfeeds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!