A||ahyarham Abdul Bari @ Pok Rok; Lahirmu ke dunia tidak ramai yang tahu namun, ramai orang yang ambil tahu bagaimana ‘pergimu’ sambil mengiringmu dengan jutaan DOA

Please follow and like us:
0

Allahyarham Abdul Bari @ Pok Rok; Lahirmu ke dunia tiada ramai yang peduli namun MATTIMU, ramai orang yang ambil tahu sambil mengiringmu dengan jutaan DOA

Innalillahi wa inna ilaihi raaji’uun اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ رَاجِعُوْنَ …

Tidak ramai yang mengenali Allahyarham Abdul Bari bin Asyraf @ Pok Rok sewaktu dilahirkan 31 tahun yang lalu namun kemattiannya mencetuskan fenomena di kalangan seluruh rakyat Malaysia terutama sekali di media sosial.

Keberaniannya usah dipertikaikan lagi…

Namun ada sesuatu yang sungguh ANEH tetapi sangat MENGHARUKAN di saat pengebumiannya… Begitu ramai sekali manusia yang hadir untuk penghormatan terakhir buatnya, solat jenazzah dan seterusnya mengiringi jenazzahnya ke perkuburan..

Sungguh, Allahyarham bukan orang kenamaan atau pimpinan dalam masyarakat namun Allah mengangkat DARJAT dan MEMULIAKAN di saat pengebumiannya…

Hati ini masih tertanya-tanya apakah amalan atau kebiasaan Allahyarham sewaktu hidup lantaran begitu hebat PENGHRGAAN manusia kepadanya..?

Semoga Allah mengampunimu dan menerimamu sebagai hamba yang soleh di sisiNya, aamiiin…

link sumber; Mohd Zaki Talib

Video:

Sumber: telaga nan biru

Kredit: MenujuKebenaran

Mayat Abdul Bari ditemui [METROTV]

ABDUL Bari Asyraf Mohd, 31, yang hilang selepas membantu menyelamatkan lima sekeluarga dalam insiden pacuan empat roda terjunam ke muara Sungai Terengganu, dekat Pulau Warisan, Kuala Terengganu, kelmarin, ditemui lemas, pagi ini.

Mayat mangsa ditemui di kawasan kuala sungai oleh pasukan mencari dan menyelamat (SAR) dan orang awam jam 7.23 pagi ini, pada jarak 2.5 kilometer dari lokasi mangsa dipercayai lemas.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Terengganu, Azlimin Mat Noor berkata, mayat mangsa ditemui dalam keadaan terapung dan dinaikkan sebelum dibuat pengecaman oleh ahli keluarga mangsa.

“Mayat diserahkan kepada polis jam 7.50 pagi untuk tindakan lanjut,” katanya.

Dalam kejadian itu, Abdul Bari Asyraf yang sedang memancing terjun ke sungai bagi menyelamatkan lima mangsa yang berada dalam kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Storm yang meluncur sebelum terjunam ke sungai.

Bagaimanapun, Abdul Bari Asyraf dikatakan mengalami kejang otot sebelum kelibatnya hilang di permukaan air.

Sumber: HMetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!