“Carik barang nak jual bang, nak buat duit belanja sekolah… “-Kisah Lelaki Ini Tegur 2 Budak Di Pasar Port Klang Pasti Buat Korang Menangis.

Please follow and like us:
0

Kita selalu dengar orang kata hidup ni ibarat roda, kadang diatas kadang dibawah namun bila diatas jangan terlalu mendongak kelangit takut nanti sakit bila jatuh di bumi.

Itulah yang dinamakan kehidupan, tak semuanya indah tak semuanya cerah.

Kisah yang dikongsikan pemilik akaun facebook Mohd Syahrizzad ini pasti akan membuatkan korang lebih bersyukur dengan apa yang dimiliki.

“Dek! adek buat ape ni…”

Macam biasa hari2 530-0600 aku gi pasar nak beli barang meniaga. Keluar dari pasar masuk je dalam kereta aku perasan dua beradik ni pakai uniform sekolah. Aku keluarkan phone record budak2 ni.

Sebelum nak chow tu aku panggil “dek! adek buat apa ni.. “ dia ingat aku nak marah dia pasal suara aku terkuat sikit. “Carik barang nak jual bang, nak buat duit belanja sekolah… “

Sumber : Facebook

Benda ni pun aku ada share kat story instagram and dapat banyak feedback dari kawan2.

Sebelum aku chow aku tinggalkan sikit duit belanja and aku rasa aku ada “MISI”.

“Semua nak ke puncak tapi, Tak semua sanggup menghadap susah” @ Pasar Port Klang

Rata-rata netizen yang baca perkongsian mendoakan kesejahteraan adik berdua ni dalam mencari rezeki bagi meneruskan kehidupan.

Malah mereka cukup tersentuh melihat apa yang kedua-dua anak kecil ini lalui.

Anak-anak ni memahami kesusahan orang tuanya…

Anak-anak macam ni lah yang akan berjaya..

Semoga ada tangan-tangan membantu adik ni..

Semoga ada sinar menanti kamu sayang..

Ya Allah Ya Tuhanku, kau berkatilah kedua-dua anak kecil ini, kau permudahkanlah perjalanan hidup mereka, semoga mereka menjadi anak yang berguna kepada kedua orang tua..amin

Sumber: LobakMerah

“Bawak gi sekolah je” – Ini Respon Win Dato’ Seri Vida Bila Netizen Kecam Cik B Dapat Hadiah Buku Nota LV RM3,000

Dah lama rasanya kita tak dengar cerita pasal Dato’ Seri Vida atau lebih ringkas dipanggil DSV ni. Baru-baru ni, nama DSV jadi sebutan lagi apabila dia memuat naik satu video bersama anaknya, Cik B.

“Saya buat surprise untuk Cik B. Gigih walaupun hujan…” 

Menerusi video di Instagram, DSV dilihat ingin buat surprise kat Cik B semasa ambil anaknya dari sekolah. Sebaik saja menyambut Cik B, DSV kemudian menghulurkan sebuah beg kertas berjenama Louise Vuitton (LV) kepada anaknya. 

Haa tahu tak apa hadiah yang Cik B dapat? Sebuah buku nota atau plannerberjenama LV! Siap tertulis nama Cik B lagi atas buku tu tau! Untungnyaaa!

Menurut satu lagi video yang dimuat naik DSV kat Facebookplanner tersebut berharga RM3,000! Wow! Maheiinya yob! Sayang DSV kat anak-anak dia ye. 

“Bagi kat rumah pun boleh, kesian kat student lain yang mak pak tak mampu” 

As usual, apa saja tindakan atau perkara yang dilakukan DSV pasti akan jadi buah mulut netizen kat luar sana. Ramai jugak sebenarnya yang tak puas hati dan jeles bila DSV beri hadiah mahal kat anak dia. Siap ada yang kata DSV ni riak dan saja nak menunjuk bagi kat anak hadiah mahal masa di sekolah. Pulak dah… 

Sumber: Instagram

“Bawak gi sekolah je” 

Dalam banyak-banyak komen mengutuk DSV kat Instagram tu, ada satu respon DSV yang kami rasa WIN sangat! Haa tudiaa DSV reply chill-chill je! 

Sumber: Twitter

“Takpelah Dato’ Seri Vida nak bagi apa-apa yang mahal kat anak dia. Duit diakan. Yang jeles tu kenapa?” 

Sumber: Facebook

Apa-apapun bagi admin, korang bersangka baik ajelah dengan DSV dan anak beranaknya. Baguslah seorang ibu sanggup buat surprise dan belikan hadiah yang berharga buat anak-anak yang dia sayang kan? Dalam sibuk-sibuk kerja, sempat jugak DSV luang masa dengan anak. 

Sumber: LobakMerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!