Day: January 10, 2019

Sistem Beraja Sudah Kuno, Tidak Boleh Dipertahan – Aktivis

January 10, 2019

Meletakkan satu kelas manusia lebih tinggi daripada manusia lain hanya kerana mereka dilahirkan di kalangan golongan bangsawan adalah satu pemikiran yang memualkan – satu pemikiran yang bertentangan dengan nilai kebebasan dan martabat insani: Peguam Fadiah Nadwa Fikri Seorang peguam, Fadiah Nadwa Fikri hari ini mempertikaikan kewujudan sistem beraja di Malaysia yang pada pendapatnya sudah ketinggalan […]

Read More

‘Nak Naik Kereta Mana’ – Cikgu Ini Sembunyi Perasaan Terkejut Bila Tengok Kereta Bekas Pelajar!

January 10, 2019

*Gambar Sekadar Hiasan…. Semua beranggapan, jika kita cemerlang dalam akademik, masa depan akan terjamin. Kerjaya bagus, dapat beli rumah dan kereta besar serta mampu memiliki pelbagai aset yang lain. Bagaimana dengan mereka yang tidak cemerlang akademik sebaliknya hanya cemerlang dalam bidang kemahiran? Adakah anak-anak ini tidak layak untuk hidup sempurna dan berkerjaya hebat seperti orang […]

Read More

Persatuan Hak Asasi (AIM) Mahu Penghina Agong Dibebaskan Segera

January 10, 2019

Persatuan hak asasi, AMNESTY International Malaysia (AIM) hari ini mendesak mereka yang ditangkap kerana menghina Yang di-Pertuan Agong supaya dibebaskan segera. Pengarah Eksekutif AIM, K. Shamini Darshini menyifatkan tindakan menangkap mereka yang menghina Agong sebagai ‘mundur’. Pelik. Ketika kes Edy Rejang dahulu yang dibuang kerja, dimalukan, dan diancam keselamatan keluarganya, tiada pula kedengaran suara-suara ‘hak […]

Read More

“Bila last awak mꬰin…” – Netizen ‘Jיִjיִk’ Dengan Kꬴlakuan Lelaki & Perempuan Muda Ini Sebab Borak Lῡcꬰh Tanpa Rasa Mꬰlu!

January 10, 2019

Zaman teknologi canggih ni kadang-kadang memang diluar jangkauan, kalau tak dibendung atau dikawal, lain pula lah jadinya. Silap-silap boleh terjadi macam dua anak muda ini, tanpa rasa segan silu berborak tentang hal-hal ‘kotor’ dikhalayak  ramai menerusi alam maya demi nak meraih perhatian orang ramai. Budak zaman sekarang – Netizen Lelaki : awak sporting tak ?perempuan […]

Read More

“Beriya la produk kau sold out.. Padahal..” – Gadis Ini Dedahkan Cara Founder Kosmetik Kaut Untung

January 10, 2019

Selama ini kita selalu perhatikan kekayaan dan kemewahan pengasas produk kosmetik di alam maya. Pasti tertanya-tanya macam mana mereka boleh kaut untung dengan mudah sampai boleh jadi kaya raya begitu. Persoalan yang sentiasa berlegar-legar di fikiran korang ini akan terjawab lepas baca pendedahan daripada Umaira Haris. Haiihh senang betul buat duit! Beriya la produk kau sold out. […]

Read More

“Pꬴjꬰdꬰh study kat Family Mart” – Netizen Bꬴngꬰng Trend Student Study Tak Kena Tempat, Conquꬴr Meja Kat Restoran Fast Food

January 10, 2019

Masa zaman menjadi pelajar dulu, korang mesti pernah at least sekali kan, mengulangkaji pelajaran di restoran fast food macam McDonald’s ataupun KFC. Tapi korang sebenarnya tahu tak, trend ini sangat annoying bagi pelanggan restoran fast food yang lain? Tambah-tambah pulak kalau korang melepak studykat ruangan kecil macam Family Mart! “Boleh tak stop belajar kat Family Mart. Ada banyak lagi tempat lain untuk korang study”  Seorang netizen baru-baru […]

Read More

“Dahlah kena kompꬰῡn, kena pakai vest tulis Mo∩yꬴt.. haru!” – Semporna Bagi Hukῡmꬰn ‘Special’ Kepada Mereka Yang Buang Sampah!

January 10, 2019

Siapa yang pernah pergi Semporna, Sabah? Bagi mereka yang biasa travel ke sana, korang mesti tahu yang Semporna boleh dikira sebagai diving paradise lah bagi pelancong disebabkan keindahan lautnya yang sentiasa jernih dan membiru. Disebabkan imej tersebut, kerajaan Sabah sentiasa berusaha untuk pastikan Semporna ni bersih dan dorang juga dah lancarkan satu inisiatif pada awal tahun baru ini. Tapi inisiatif […]

Read More

“Anak hang dah selamat, semua dah selamat ma∩ꝺi ꝺꬰrah..”- Wanita TraῡⱮꬰ Ɱat ‘ꝺrῡg’ KꝢlꬰr ꝺua Anak Kecilnya Sebelum JꝢrit Penuh Bangga.

January 10, 2019

Apa perasaan korang kalau terpaksa berhadapan dengan seorang pembunuh pada waktu sedang lena dibuai mimpi? Bagaimana agaknya reaksi korang pada ketika itu? adakah korang akan menjerit? melarikan diri? melawan atau apa? Bayangkan situasi tersebut terpaksa dihadapi seorang wanita bergelar ibu, Noorhasyelawati Yusoff (37 tahun) dalam kejadian yang berlaku di Kampung Tengah, Jalan Kuala Sungai , Yan Kedah pukul 11.45 […]

Read More

‘Hangin’ Satu Badan Dilabel B0d0h, Peminat Tegar Kpop Ini Sanggup Tayang Result Cemerlang PMR & SPM!

January 10, 2019

Setiap orang ada minat mereka tersendiri, tapi tak perlu lah sampai nak taksub sehinggakan boleh wujud perbalahan. Selain itu, kalau minat kita bercanggah dengan orang tak perlu lah sampai nak condemn orang tu kan? Tak pasal-pasal peminat tegar Kpop ni tayang result cemerlang PMR dia bila ada orang labelkan  peminat Kpop ni bodoh. Sumber : Twitter Bij where? Do you […]

Read More

‘Sila ambil balik anak awak skrggg…saya bukan nak sgt anak awak!”- Akhirnya Aliff Syukri ‘Meletup’ Lepas Dituduh Pasal Isu Anak Angkat.

January 10, 2019

Siapa tak kenal dengan Jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri yang sentiasa menjadi perhatian netizen dalam setiap apa yang dilakukan. Terbaharu nama Aliff Syukri sekali lagi menjadi sebutan khususnya di media sosial, kali ini berkaitan isu anak angkatnya, Qayyum..apa kes lagi ni? Dalam postingnya di IG semalam, Aliff meluahkan rasa ‘kecewa’ nya terhadap ibu kandung Qayyum yang dilihat sengaja ‘memanaskan’ keadaan apabila menuduh […]

Read More
error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!