[VIDEO] B|adap di Jalan Raya, Penunggang Basikal Diremmpuh Lori.

Please follow and like us:
0

Satu video menunjukkan tindakan biadap seorang penunggang basikal menerima padah apabila dia diremmpuh sebuah lori dari arah belakang menjadi tural (viral) di media sosial.

Di dalam rakaman video yang tersebar itu, salah seorang dari dua orang penunggang basikal dilihat menunjukkan aksi biadap dengan menghalang perjalanan sebuah lori yang bergerak laju dari arah belakangnya.

Insiden itu berterusan sehingga mereka tiba di sebuah persimpangan lampu isyarat (traffic light).

Apabila kembali memulakan perjalanan (lampu isyarat bertukar hijau) entah apa yang tidak kena, penunggang basikal tersebut masih terus menghalang lori berkenaan daripada memotongnya dengan berada di tengah-tengah laluan.

Malah, penunggang basikal itu bertindak dengan lebih kurang ajar apabila kemudiannya dilihat menoleh ke belakang, ke arah lori sebelum bertindak melempar objek dipercayai botol air ke arah cermin bahagian kiri lori berkenaan.

Perbuatannya itu membuatkan pemandu lori berang dan terus bertindak melajukan kenderaannya dan meremmpuh penunggang basikal tersebut.

Kejadian dipercayai berlaku di negara jiran Singapura. Pemandu lori berkenaan pasti akan dikenakan hukuman akibat perbuatannya tetapi penunggang basikal juga harus bertanggungjawab apabila menunggang di atas jalan raya.

Jom kita lihat undang-undang jalan raya yang wajib dipatuhi oleh penunggang basikal agar perkara seperti ini tidak terjadi lagi.

Patuhi semua Undang-Undang Trafik dan Isyarat Apabila menunggang basikal di jalan raya, anda mesti mematuhi undang-undang lalu lintas yang sama, tanda-tanda dan isyarat yang dikenakan kepada pemilik kenderaan yang lain.

Basikal mesti naik dalam arah yang sama dengan kenderaan lain. Menunggang yang bertentangan dengan arah lalu lintas adalah berbahaya dan menyalahi undang-undang.

Menunggang di lorong pejalan kaki Ketika menunggang basikal anda di kaki lima anda mesti patuhi semua papan tanda dan isyarat pejalan kaki.

Apabila menghampiri pejalan kaki dari belakang, perlahan dan memberi isyarat yang boleh didengar memberi amaran kepada mereka kehadiran anda sebelum melintasi mereka.

Sumber:  YOY Network

Harapnya kita harus bertoleransi diantara satu sama lain. Itu yang sebaiknya.

Lelaki Ini Memotong Hidung dan Telinga Untuk Menjadi Seperti Tengkorak

Seorang artis tatoo Kolombia, Kalaca Skull atau nama sebenarnya Eric Yeiner Hincapié Ramírez, telah menjalani pengubahsuaian yang melampau untuk mengubah wajahnya.

Seorang artis tatoo Kolombia, Kalaca Skull atau nama sebenarnya Eric Yeiner Hincapié Ramírez, telah menjalani pengubahsuaian yang melampau untuk mengubah wajahnya.

Sejak zaman kanak-kanak, dia telah terpesona oleh tengkorak. Tetapi dia hanya mula membuat prosedur pada wajahnya setelah ibunya meninggal dunia, kerana ibunya tidak suka pengubahsuaian badan yang melampau.

Selain memotong hujung hidung dan telinganya, dia juga memotong lidahnya separuh. Dia juga mempunyai bulatan hitam besar di sekeliling matanya untuk membentuk ‘soket’, dan mempunyai gigi yang besar di mulutnya.

Eric juga mencukur rambutnya dengan gaya mow-hawk untuk menunjukkan tatoo kepalanya. “Pengubahsuaian badan adalah keputusan peribadi dan tidak patut dihakimi.

Ia seperti menilai seorang wanita untuk mendapatkan implan payudara dan punggung,” kata Kalaca Skull.

“Bagi saya, tengkorak adalah seperti kakak saya, sebahagian daripada keluarga saya, saya sangat merasakannya.”

Eric berkata pembedahan itu adalah “impian menjadi kenyataan.” Dia juga mempunyai lebih banyak prosedur yang dirancang untuk menyelesaikan transformasinya menjadi tengkorak hidup.

Walaupun penampilannya menakutkan dan menarik perhatian orang ramai sehingga membuatkan mereka tidak selesa, Kalaca menegaskan bahawa dia adalah “normal” . “Saya hanya berasa baik dengan cara saya.”

Sumber:  YOY Network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!