“Tidur laaaa…” – Dengar Suara Hantu Suruh Tidur Masa Buat IG Live

Please follow and like us:
0

Baru-baru ni, seorang pelajar IPTA ada upload video IG Live dia dan terus jadi viral disebabkan kedengaran suara misteri. Firdaus Razak, 23, pelajar jurusan psikologi tu muat naik video dia nyanyi lagu Ragaman daripada Faizal Tahir dekat dalam bilik pada awal pagi Ahad.

Menurut mStar, Firdaus sendiri tak sedar yang ada suara misteri sehinggalah dia tengok semula rakaman IG Live. Bila dia tonton semula dan dengar dengan teliti barulah dia dengar suara misteri tu yang berkata,

Tidur la…..main apa lagi….”

Lebih seram, masa tu kolej kediaman dia diami kosong sebab semua pelajar dah balik kampung sempena cuti mid sem.

“Saya pula lewat balik sebab kehabisan tiket, jadi malam tu saya buat live IG sambil nyanyi dan main gitar.

“Selepas video tu tamat, saya tengok balik dan baru perasan ada suara misteri. Saya keluar dari bilik dan tengok memang tak ada orang, semua bilik dah gelap.”

Lepas tweet tu jadi viral, ramai yang mempertikai sama ada video itu sahih atau sebaliknya. Malah, kata Firdaus dia demam disebabkan kecaman yang diterima.

“Saya sampai demam sebab orang kecam. Orang cakap saya tipu sebab sebelum ni ada video yang hampir sama. Saya tak tahu pun pasal video viralsebelum ini.

“Ada juga yang cakap saya buat gimik, mereka tidak berada di tempat saya dan tak alami benda tu.”

Disebabkan kena kecam, Firdaus ada muat naik video rakaman menunjukkan kolej kediaman dia yang tidak berpenghuni.

Tapi, Firdaus ada cakap yang dia hormati semua pendapat orang yang tweet pasal video dan turut akui yang dia tak edit pun rakaman tu.

Apa pendapat korang? Tapi memang jelas la dengar suara misteri tu….

Sumber: LobakMerah

[Video Viral] SERAM! Suara Hantu Di Kolej UKM

Bab cerita-cerita seram ni admin penakut sikit. Kalau malam-malam nak tidur tu la terbayang macam-macam…

Suara sedang menangis

Di Twitter, viral satu video durasi selama 22 saat tu, dipercayai telah di rakam oleh staff IPTA tersebut ketika berada di kawasan sebuah bangunan. Bunyi satu suara seperti ada benda yang sedang menangis. Bunyi suara dalam video tu sangat jelas dan kalau dengar betul-betul… Sumpah seram!

Sumber: Twitter

Admin pernah la juga tidur dekat kolej uni ni dulu masa ada program… Hmm… sesungguhnya agak seram juga la kalau jalan sorang-sorang. Lagi-lagi bila waktu malam, dah la kawasan uni ni besar. Fuhh!

Tingkap bilik bergegar

Ada juga cerita yang admin baca dekat satu blog bernama Fiksyen Shasha  ni, pelajar uni ni sendiri yang kongsi pengalaman mereka. Ada satu kisah seram, tentang kolej atas bukit. Nak dijadikan cerita, pelajar ni kena campak duduk dekatflatlet yang baru dibuka sebab dah dua tahun tak berpenghuni. 

Masa tengah syok main handphone tu la tingkap bilik dia bergegar sampai 20 saat tak berhenti sampai bilik lain boleh dengar. Terus dia dengan kawan dia lari pergi bilik lain sebab takut nak duduk bilik tu. Siap ada ustaz datang campak-campak garam dan lada hitam untuk halau benda tu.

Eee…meremang bulu roma admin baca cerita seram macam ni!

Tapi bila baca komen-komen netizen dekat Twitter, rupanya ada juga yang pernah dengar suara menangis tu.

Lepas tu ada yang kata kolej dekat uni tu dah 5 hari ada histeria!


Sumber: Twitter

Tak kurang juga ada yang fikir video ni mungkin prank je tapi tak sangka bukan main-main. Yela mana la tahu ada plot twist ke…


Sumber: Twitter

Ok ni paling kelakar, ada yang rasa sebenarnya bunyi tu datang dari video ni!

Sumber: Twitter

Hahaha tergelak pula admin tengok video ni. Dari seram terus hilang dah rasa seram tu. Tapi apa-apa pun jangan biarkan perasaan takut menguasai diri kita. Baru la benda tu tak berani nak kacau.

So korang pernah kena kacau tak dekat uni? Ce share dengan admin dekat komen!

Sumber: LobakMerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!