Juliana Banos Kini Bergelar Datin?

Please follow and like us:
0

MH menerima sekeping foto daripada pembaca yang membayangkan pemenang Dewi Remaja 1998/99 yang selepas itu bergelar penyanyi dan pelakon, Juliana Banos kini berstatus Datin apabila suaminya, Mokhtar Ahmad dikurniakan darjah kebesaran yang membawa gelaran Datuk.

Bagaimanapun, tidak diketahui kesasihan mengenai berita yang disampaikan pembaca MH ini. Bagaimanapun, foto yang dikirimkan pembaca mungkin boleh menjelaskan segala.

Andai benar seperti yang disampaikan, tahniah MH ucapkan buat pasangan berkenaan.

Terdahulu, Juliana yang pernah mengecap populariti menerusi beberapa barisan filem dan single hit lewat 90-an mulai memperlahankan aktiviti seni apabila mendirikan rumah tangga pada 2005.

Difahamkan, bintang tersebut sudah pun mempunyai tiga orang anak.

Sumber: MH

Berkenaan…

5 Selebriti Yang Dahulunya Popular Kini Menghilang Tanpa Berita

Nama-nama selebriti ini bukanlah asing dalam industri seni hiburan. Mereka pernah popular dan merangkul pelbagai anugerah bintang popular suatu ketika dahulu. Seperti kata pepatah, langit tak selalu cerah, mendung bukan selamanya.

Begitulah terjadi pada selebriti ini, di mana mereka menghilang senyap seribu bahasa. Masing-masing mempunyai alasan tersendiri sebab mereka meninggalkan dunia glamour ini.

1. Anita Sarawak


Kali terakhir Anita muncul membuat persembahan adalah ketika mengadakan persembahan sempena Minggu Setiausaha di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) pada April 2011.

Hanya dua hari sebelum berangkat, Anita yang lebih mesra membahasakan dirinya sebagai Kak Nita menemui ahli keluarga untuk menyatakan hasratnya pulang ke Las Vegas.

Selepas itu, bayangan Anita tidak lagi menjelma malah kehilangannya menjadi tanda tanya kepada ramai.

Lebih menyedihkan, Anita tidak pulang untuk memberi penghormatan terakhir ketika ibu tirinya, Allahyarham Datin Umi Kalthum meninggal dunia dalam tidur pada Ramadan 2014.

2. Waheeda

Penyanyi dan pelakon terkenal Waheeda yang pernah popular dengan lagu wassini dan berlakon dalam filem anak mami dan jutawan fakir antara selebriti yang lama menghilang.

Selepas berkahwin, Waheeda yang juga merupakan isteri kepada pendakwah selebriti terkenal Ustaz Akhil Hayy, menumpukan sepenuh masa bersama keluarga.

3. Juliana Banos

Juliana Banos merupakan seorang penyanyi dan pelakon di bawah label KRU pada suatu ketika dahulu. Dahulu lagu yang dinyanyikan oleh beliau mendapat tempat di hati peminat dan menjadi siulan remaja ketika itu.

Walaubagaimanapun, bintang yang tengah bersinar menjadi suram selepas dia berhenti menyanyi setelah berkahwin dengan suaminya Mokhtar Ahmad 12 tahun yang lalu. Bapa Mokhtar Ahmad, Datuk Ahmad Kemin merupakan pengasas Mutiara Motors. Kini suami Juliana merupakan pengarah urusannya.

4. Nasha Aziz

Suatu ketika dahulu, nama Nasha Aziz, cukup menjadi perhatian ramai. Apatah lagi bekas model tinggi lampai ini mempunyai raut wajah yang cukup cantik.

Justeru tidak hairanlah apabila Nasha berdiri sama tinggi dengan beberapa selebriti cantik lain seperti Erra Fazira, Umie Aida dan ramai lagi ketika zaman kegemilangannya. Namun kini, Nasha seolah-olah tidak begitu aktif dengan dunia glamour dan mengambil langkah menjauhkan diri dari media tempatan dan peminatnya.

Dia pernah mengakui masih belum sedia untuk ‘bersara’ sepenuhnya dari dunia lakonan tetapi dia sibuk menguruskan perniagaan membabitkan bidang kecantikan, fesyen dan korporat.

5. Hairie Othman

Pelakon Hairie Othman menamatkan kerjaya lakonannya selepas mengambil keputusan untuk menyertai parti politik Pas. Beliau kini memandu GrabCar selepas hampir lima tahun tidak menerima tawaran berlakon.

Hairie, 45, berkata memandu GrabCar menjadi pendapatan sampingan selepas kerjaya seninya “digam” kerana berada di pentas politik.

Pasti ramai orang di luar sana yang merindui untuk artis-artis ini untuk kembali menyinari dunia lakonan dan nyanyian.

Sumber: Hangat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!