‘Tolonglah Bagi Nasihat Yang Logik Akal..’ – Nabila Kongsi Pengalaman Berhadapan Mulut Bawang

Please follow and like us:
0

Menerusi perkongsian Noor Nabila di Instagram, dia kini berada di wad untuk menunggu waktu bersalin. Di kesempatan itu juga, kakak kepada selebriti terkenal, Neelofa memberi ruang buat pengikutnya berkongsi pengalaman sepanjang waktu kehamilan.

Nabila turut luah perasaan kecewanya sepanjang dia mengandung. Pernah disoal bentuk fizikal yang berubah dan dilarang untuk membuat itu ini. Paling menjengkelkan apabila pernah memberi nasihat yang tidak logik. Haish.

Dah gemuk salah

View this post on Instagram

PLEASE REFER MY IGSTORY SEBELUM COMMENT (((Video di atas menunjukkan respond orang2 yang teranaiya oleh makcik bawang ?)))) . . My personal experience : Muka kembang – nak buat macam mana kalau dah keturunan melayu takde maknya nak slim macam matsalleh. . . Perut besar – habis tu?? ? . . Dah gemuk – gemuk salah , kurus tak cukup zat pulak katanya. . . U shud try normal birth , baru la real baru lah betul berjihad hapus dosa – nak jadi tuhan pulak dia. . . Jangan makan itu ini – segala mak nenek atas muka bumi ni takleh makan. Tapi i makan je setakat dua tiga mulut, dr kata boleh je. Refer doctor , diorang yang belajar tinggi2 dan deal dengan real life situation , everyday (bukan makcik bawang) so consult orang yang betul. . . Jangan stress nanti baby stress, unhappy baby lah apa lah. Takde kot orang yang kehidupan seharian dia tak stress dan happy memanjang , semua org ada their own problem , tolong la bagi nasihat yang logik akal. . . . Tapi bila kita pregnant the only thing kita nak dengar hanya benda positive dan orang keliling tu kalau boleh cakap benda yang elok2 dan positive je. Kalau rasa tak boleh baik diam takyah cakap apa2. Tak perlu nak nasihat lebih2 walaupun dah anak 3,4,5,6 sebab kadang2 nasihat tu boleh menyinggung perasaan kita. . . * dok hospital banyak pulak time nak menulis panjang lebar macam ni* . . ((((Video di atas menunjukkan respond orang2 yang teranaiya oleh makcik bawang ?))))

A post shared by Noor Nabila (@noornabila) on

My personal experience :

Muka kembang – nak buat macam mana kalau dah keturunan melayu takde maknya nak slim macam matsalleh. Perut besar – habis tu?? Dah gemuk – gemuk salah , kurus tak cukup zat pulak katanya. U shud try normal birth, baru la real baru lah betul berjihad hapus dosa – nak jadi tuhan pulak dia.

Jangan makan itu ini – segala mak nenek atas muka bumi ni takleh makan. Tapi i makan je setakat dua tiga mulut, dr kata boleh je. Refer doctor , diorang yang belajar tinggi2 dan deal dengan real life situation , everyday (bukan makcik bawang) so consult orang yang betul. Jangan stress nanti baby stress, unhappy baby lah apa lah.

Tolonglah bagi nasihat logik akal

Takde kot orang yang kehidupan seharian dia tak stress dan happy memanjang , semua org ada their own problem , tolong la bagi nasihat yang logik akal. Tapi bila kita pregnant the only thing kita nak dengar hanya benda positive dan orang keliling tu kalau boleh cakap benda yang elok2 dan positive je. Kalau rasa tak boleh baik diam takyah cakap apa2.

Tak perlu nak nasihat lebih2 walaupun dah anak 3,4,5,6 sebab kadang2 nasihat tu boleh menyinggung perasaan kita. * dok hospital banyak pulak time nak menulis panjang lebar macam ni* ((((Video di atas menunjukkan respond orang yang teranaiya oleh makcik bawang.

Sumber : Noor Nabila

Credit: OhBulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: BOBO Dimana, BOBO BOBO Dimana!